maanantai 15. maaliskuuta 2021

 

                                            Manulla on harvoin kiire, paitsi silloin, kun nälkä iskee.
                                            Silloin kelpaa auton kyytikin ruokakupille.

 

Aina roiskuu, kun rapataan

Eli suomeksi kiireessä tulee tehtyä legendaarisia mokia, joista seuraavassa tämän kauden parhaimmat.

Auto
Olen varmaan kylällä jo tunnettu siitä, että minulla on taipumus saada auto ojaan majataloon mennessä tai sieltä tullessa. Viimeisin tapaus on helmikuun alusta, kun piti hakea talosta liinavaatteet ennen HeidiHaus -keikkaa. Ajattelin nopeuttaa lähtöäni ja pyöräytin auton parkkipaikalla lähtösuuntaan ja jätin sen käyntiin juostakseni pyykkituvalle. Auto käynnissä, vaihde vapaalla, ei parkkia tai käsijarrua. Kun seuraavan kerran vilkaisen taakseni, on auto valunut nokka edellä syvään ojaan, takapyörät ilmassa. Ei lähtö nopeutunut ei. Sillä eihän auto ojasta lähtenyt kuin kaivinkoneella.

Pari päivää myöhemmin hurjan lumipyryn jälkeen, otin kunnon vauhdin risteyksessä päästäkseni mäen ylös. Juu, käänsin rattia liian ärhäkkäästi ja tömähdin suoraan hankeen. Lumi vain pöllysi. Jälleen kerran takapyörät ilmassa, mutta nyt riitti toinen auto vetämään minut pois hangesta. Vähänkö hävetti, kun naapuri ohi kävellessään totesi, että järjestit sitten itsellesi lisätöitä.

Ai että miksi tulen autolla, enkä hiihdä järven yli...no siksi, että harva se päivä on pitänyt kuljetella hiihtäjiä sinne sun tänne...käy nopeammin autolla kuin apostolin kyydillä.

Etanan vauhdilla
Kiire on, vaikka olisi itse lähdössä hiihtämään vapaapäivänään. Päätimme eräänä kauniina aurinkoisena päivänä karata työharjoittelijan kanssa hiihtämään. No oikeasti olisi tietysti ollut virallisia töitäkin, mutta eihän harjoittelijaa voi päästää yksin hiihtämään vaan työpaikkaohjaajan on ehdottomasti lähdettävä mukaan valvomaan suoritusta. Hyppäsimme matkatavarakuljetuksen kyytiin ja jo parin kilometrin matkalla ymmärsimme, miksi kuljettaja viipyy matkalaukkuja viedessään tai hakiessaan aina niin kauan. Toki meidän talviset tiet ovat vaarallisen liukkaita, mutta ei siellä nyt etanan vauhdilla tarvitse mennä. Naputtelin kelloani ja huokailin takapenkillä....1,5 tuntia suunnitellusta aikataulusta myöhässä pääsimme viimein ladulle.

Avoimet ovet
Joskus matkatavarakuljettajalla on kuitenkin kiire. Pari aamua sitten harjoittelija ihmettelee minulle, miksi meillä on ulko-ovi selkosen selällään ja miksi keskellä pihamaata lojuu suksipussi? Ja seuraavassa hetkessä juoksee pihalle huutaen Gudmula! Gudmula! (Nimi muutettu yksityisyyden suojaamiseksi). Asiakkaan suksipussi unohtui kyydistä. Takavalot vain vilahtivat risteyksessä. Soitin äkkiä perään ja kuljettaja palasi nolona hakemaan autoa vasten nojallaan olleen, auton ulkopuolelle, jääneen pussin.

Vessa- vai talouspaperia
Sesonkikokkimme sukkuloi kahden majatalon välillä ja kiirekin tulee. Ässäkokkimme tulee töihin kätevästi kaupan kautta, joten ostoslistoja lähetellään hänelle urakalla, kahdesta majatalosta. Ei ihme, että listat menevät välillä sekaisin. "Tuo kaupasta smetanaa, salaattia, kurkkua ja tomaattia. Talouspaperikin on loppu."
Kokki tulee töihin mukanaan 72 rullaa vessapaperia, mutta oikeat muut ostoslistan tavarat. Täh?? "Minähän kirjoitin, että meillä ei ole talouspaperia". Etkä kirjoittanut, pyysit vessapaperia. "No en varmalla pyytänyt, kun vessapaperia on talossa varmaan ainakin 10 isoa pakettia." Tarkistettiin lista, ja todettiin, että sieltä toisesta majatalosta puuttui vessapaperia. Eipä tässä mitään hätää ollut. Vessapaperia aina tarvitaan, totesimme, kun nauruhepulista selvisimme! Seuraavana päivänä tuli jo muutama rulla jo sitä talouspaperiakin.

Kaksoisolento
Ässäkokin työskentely kahdessa paikassa on aiheuttanut myös hupaisia tilanteita. Edellisenä iltana Pihlajapuussa ja samalle ryhmälle seuraavana iltana Männikkölässä ruuanlaittoa. Kaksi naista olivatkin päivitelleet, että kyllä pitää muuten olla todella samannäköinen poika täällä toisessakin majatalossa. Ässäkokin piti paljastaa olevansa sama kokki. Meillä kiireessä joudutaan kloonaamaankin porukkaa. My Gemini Man!

Aikatauluttaminen
Ei ole nimittäin lainkaan helppoa järjestellä kymmenen huoneen saunavuoroja yhdessä hierontavuorojen kanssa. Varsinkaan, kun ei ole ennustajan lahjoja, eikä millään voi tietää, ketkä porukasta hiihtävät nopeasti ja ketkä hitaasti. Kaikki haluavat tietysti juuri nyt tällä hetkellä yhtaikaa hierontapöydälle ja saunaan. Tai ainakin juuri nyt tietää oman vuoronsa. Yhden tällaisen shown jälkeen, huusin itselleni aikalisän, painuin liikuntasaliin ja tyhjensin ilmat keuhkoista puhkumalla. Palasin takaisin ja pistin hiihtäjät, hieronnat, höyryt ja herkut järjestykseen paperille. Kaikki saivat haluamansa, ennemmin tai myöhemmin.

Tulipalojen sammuttamista
Meidän ihana harjoittelija onkin paljastunut karjalaisesta syntyperästään huolimatta savolaiseksi viäräleuaksi. Hänen mielestään kaikki nämä kiireiset työpäivät ovat olleet tulipalojen sammuttamista ja puolukoitten pyörittämistä, tiedätte kyllä missä
🤣
No ainakin tänään sammuteltiin tulta, kun saunan kiukaan hormi sai tarpeekseen kiireestä ja ahkerasta lämmittämisestä ja lähti kirjaimellisesti karkuun kiukaasta.

Toivotonta elämää
Kun asiat eivät ihan aina mene putkeen, minulla tapana huokailla: "toivotonta!" Ja tulen aina tämän jälkeen hyvälle tuulelle. Terveisiä vaan Tuiren ja Antin kissalle, Toivolle. Seurasin nimittäin sydän syrjällään pariskunnan elämää Toivon ja Toivottomuuden välillä. Kissa oli usean kuukauden karkuteillä, palaten kuitenkin takaisin kotiin, Toivon aikaan.

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti